3 ključne informacije, na katere moramo biti pozorni pri nakupu počivalnika

Sedenje nas spremlja vse življenje, vendar se niti ne zavedamo, kako pomembno je,  da ohranjamo zdravje dolgoročno tudi z zdravim sedenjem. 3 ključne informacije, ki jih pred nakupom počivalnika ne smete spregledati so:

  1. Podpora: Ko počivamo, je pomembno, da je sproščeno celo telo in da je hrbtenica pravilno podprta. Pri nagibnih počivalnikih so pomembne 4 ključne točke podpore in sicer:

Ko so pravilno podprte te štiri točke, se telo popolnoma sprosti. Prav tako je pomembno, da imamo v ležečem ali polležečem položaju dvignjene noge. Idealna pozicija višine tabureja je malce nižje kot počivalnik z malce naklona, da noge res počivajo.

2. Prilagodljivost: Ko se usedete na počivalnik, mora biti le-ta primeren za vašo višino, v nasprotnem primeru počitek ne bo sproščujoč, saj vas lahko začne boleti predvsem v predelu vratu. Zgornji del počivalnika mora vedno podpreti vratni del, glava pa je lahko le naslonjena. Pri TV foteljih oz. počivalnikih je pomembno, da je za lažji ogled programov prilagodljiv tudi vratni del počivalnika.

Princ nagib vratni del - TV fotelji

3. Nagib hrbtišča: Preden se odločite za nakup preizkusite mehanizem nagiba počivalnika. Če je nagib mehanski bodite pozorni, da mehanizem gladko teče, brez zatikanja. Mehanizmi so različni od počivalnika do počivalnika, pomembno pa je, da se poleg gladkega pomika tudi dobro počutite v kateremkoli položaju v katerem počivalnik zaustavite.

www.centerpocivalnikov.si

Leave a Reply

Pokličite nas
%d bloggers like this: